év végi strapa

 2010.01.03. 11:36

betegnek lenni rossz. H1N1 időszakban még rosszabb. kisgyerekkel meg egyenesen életveszélyes.

karácsony szeretet, bejgli, ajándékok minden mennyiségben és mindig akad egy rokon, aki szívesen pesztrálná a gyereket. igazi Kánaán… lenne. ha nem lenne mindenki beteg és nem maradna el a karácsony.  mert hogy először a nénje, aztán a sógor, majd a mama betegedett le. nincs karácsony, elmaradt.  ülünk otthon és nem győzünk betelni a semmivel. és majd meghalunk bánatunkban.

aztán másnap jön a betegség hozzánk is, és már inkább az unalomba halnánk bele, de nem mert már nincs választási lehetőség, se válaszcsere: a betegségbe fogunk belegebedni.

láz, nagyon magas, köhögés és takonykor. gyerek nem eszik semmit, csak iszik. legalább valami. rohanás dokihoz: antibiotikum, lázcsillapítókúp és köptető. varázsszó: PRIZNIC. rohanás haza, kuruzslás, eredmény semmi. jöhet a priznic. jön és még mindig és még mindig, de semmi. sőt gyerek annyira ideges hogy 0,6 fokkal magasabb a láza. már 40,5. most mi legyen? telefon dokinak, vakkantás, hogy priznic és akár 4 órán keresztül… kezdünk bepánikolni. 3 óra borogatás után kezd lefele menni, gyerek annyira fáradt, hogy már nincs ereje sírni.

rosszul vagyok. egyre jobban fáj a fejem és az ízületeim. én köhögök? ja. meg apa is.

gyerek nagy nehezen elalszik. csak úgy tud ha érzi hogy mellette vagyok. ma se fürdök.  éjjel priznic. kúpozunk ezerrel. belőlünk él a gyógyszeripar, de nem érdekel, csak hasson már valami.

reggel jobban van. eszik. persze válogat, csak a pépes megy le, gondolom, nagyon fáj a torka. meg kész van a lázmérésektől is. az orrcseppezésről nem is beszélve. úgy cserélnék vele, aztán persze az nem jön össze,de megkapom én is ha már annyira vágytam rá. délutánra lázam van. csak apa marad. szegény le van strapálva, hiába ezért jó a szabadság év végén. ..

szilveszterre jobban vagyunk, mármint a gyerek (gáz hogy többesszámban gondolkodok, ha róla van szó?). már nincs láz, köhögés és takony annál inkább. de legalább jó sós az étel. 

itt ragadnám meg az alkalmat, hogy boldog szilvesztert kívánjak a sok köcsögnek, akik a házunk alatt petárdáztak: kívánom, hogy éljétek át milyen ,ha a gyereketek egész éjszaka fél, és nem tud elaludni, a sok petárdahangtól! bár nem hiszem hogy ezen célközönségben lenne annyi empátia, hogy észrevegye, ha egy gyerek fél. és ártatlan kisgyerekeknek se kívánok rosszat, szóval mindegy.

és még valami a betegség mellékvágányán még egy fog kinőtt…

 

BÚÉK mindnekinek…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://segitseganyalettem.blog.hu/api/trackback/id/tr901641442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2010.01.03. 11:48:32

Kívánok mielöbbi gyógyulást!!!
Remélem jobban vagytok.

gyemantbogi 2010.01.04. 09:18:40

köszi. ne haragudj, de ismerlek?

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2010.01.04. 09:24:32

Szia. Nem ismerjük egymást, csak idetaláltam, és olvastam a blogod. Átéreztem amit írtál, van nekem is két kis csöppem!Egyik 5, másik 6 éves.

gyemantbogi 2010.01.04. 09:28:58

Hát akkor szia, és köszönöm a jókívánságokat! Remélem még lesz alkalmam téged kicsit megismerni.
süti beállítások módosítása